Josefi Tiirola


Olen agrologiopiskelija ja asun tällä hetkellä Rovaniemen kupeessa. Opinnoissani olen erityisesti kiinnostunut luonnon monimuotoisuudesta, sekä ekologisesti kestävästä luontosuhteesta. 

Ennen opintojani suoritin varusmiespalveluksen saapumiserässä II/19, jonka aloitin Jääkäriprikaatin Rovaniemen ilmatorjuntapatteristossa. Suoritin huollon aliupseerikurssin ja palvelin joukkokoulutuskaudella Pääesikunnassa varusmiestoimikuntien pääsihteerinä, sekä sosiaalisen median asiantuntijana.

Olen aikaisemmin opiskellut Turun yliopistossa tietojenkäsittelytiedettä pääaineena, mutta harrastuneisuuden vuoksi suurin osa opintopisteistä tuli kerättyä valtio-opin ja poliittisen historian ainekokonaisuuksista. Koska en ollut valmis päättämään tuolloin korkeakoulutusalaa, lähdin opiskelemaan ammattikouluun merkonomiksi. Merkonomiksi valmistuin 2018 samalla kun työskentelin sotilaskodissa. Olen työskennellyt kahdessa eri sotilaskodissa, Sodankylässä ja Santahaminassa. Olen ollut aina kiinnostunut maanpuolustuksesta ja siksi myös vapaaehtoinen maanpuolustustoiminta on lähellä sydäntä.

Olen myös suorittanut ylioppilastutkinnon 2015 matematiikkalinjalta, jolloin työskentelin myös kaksi vuotta Nokia Oyj:lla.

Harrastuksiini kuuluvat vaellus, kalastus ja luonnossa oleminen. Olen kasvissyöjä, vaikka yritänkin syödä suurimmaksi osaksi vegaanisesti.